بهگزارش میراثآریا، این کارگاه را احمد حیدری، نویسنده و مترجم اهوازی ارائه داد و با حمایت شرکت نیشکر و صنایع جانبی به اجرا درآمد.
در آغاز این برنامه، ولید آلبوناصر، مدیر روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، ضمن خوشامدگویی، تأکید کرد که این شرکت از فعالیتهای فرهنگی و خلاقانه حمایت میکند. او گفت شرکت آماده است تا بازدیدها و گشتهای ویژهای برای نویسندگان، خبرنگاران، داستاننویسان، هنرمندان و فعالان محیطزیست و میراثفرهنگی برگزار کند تا آنان از نزدیک با فرآیندهای کشاورزی و تولید نیشکر آشنا شوند و پیوندهای فرهنگی و محیطزیستی میان جامعه و صنعت تقویت شود.
در ادامه این کارگاه، احمد حیدری به معرفی داستان کوتاه پرداخت و به بررسی اصول و معیارهای هنری این قالب ادبی اشاره کرد.
این نویسنده با تأکید بر انتخاب عنوان مناسب و جمله آغازین قوی به سخنی از ویلیام فاکنر اشاره کرد که میگوید: «هر رماننویسی ابتدا با شعر شروع میکند، وقتی میفهمد نمیتواند، به داستان کوتاه میپردازد و اگر در این هم ناکام بماند، به رمان روی میآورد.»
او با نقلقولهایی از نویسندگان برجسته جهانی، مانند ارنست همینگوی، گفت: جزئیات، روح انسانی داستان را تقویت میکند. همینگوی معتقد است «هرچه داستان انسانیتر باشد، بهتر است.»
حیدری همچنین به دیدگاه نجیب محفوظ، نویسنده سرشناس مصری، اشاره کرد که هنر را «زندگی، نه حرفه» میدانست و بر اهمیت تمرکز بر جوهر خلاقیت به جای موفقیت شخصی تأکید داشت.
او نقش اهمیت تفکر خلاقانه در انتخاب عناوین تأثیرگذار را از عناصر اصلی داستاننویسی دانست و ضرورت نوآوری در این زمینه را گوشزد کرد. او همچنین به اهمیت جملات آغازین اشاره کرد که به داستان شروعی اثرگذار میبخشند و تنوع سبکها در آغاز داستان را به نمایش میگذارند.
در بخش پایانی کارگاه، شرکتکنندگان به گروههای کوچکی تقسیم شدند تا بهطور گروهی به تمرین نگارش داستان کوتاه بپردازند. اعضای هر گروه ایدهها را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند و با ترکیب این ایدهها داستانی یکپارچه خلق کردند. سپس هر گروه داستان خود را بهصورت جمعی خواندند آنها را تحلیل و بررسی کردند تا بهبود یابد.
چهارمین جشنواره ملی برداشت نیشکر (شکرستان ۱۴۰۳) از ۱۵ تا ۱۷ آبانماه سال جاری در کشت و صنعت دعبل خزاعی با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان و شرکت خمیرمایه و الکل رازی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما